Gem-marmelada de coarne

Postat de Ksenya in Dulceata / Gem
3 Sep 2020 | 3255 vizualizari
Gem-marmelada de coarne

Un gem-marmelada  parfumat si bun. Proprietatile benefice ale coarnelor deja le cunoasteti, daca nu, gasiti aici. Este bine legat, se poate face din el cornulete sau tarte, sosuri pentru carne sau mancat pe paine langa un pahar de lapte. Va indemn sa incercati chiar daca necesita multa rabdare. Merita sa aveti in casa 1-2 borcanele.  

Ingrediente

  • 1,5 kg coarne
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg.

Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu.

Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30 minute.

Capacele si borcanele se sterilizeaza in prealabil.

Se umplu borcanele si se capseaza cu capace sterilizate si se dau sub patura pana se racesc complet.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem-marmelada de coarne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajiturele cu gem si nuci

Postat de mirela0911

Prajiturele cu gem si nuci

Se amesteca toate ingredientele pana se face un aluat care poate fi intins usor cu sucitorul. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul subtire cam de 2-3 mm si cu gura unui pahar se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2020, 16:30
la 03.09.2020, 16:41
Cred că are un gust excelent, dar eu i-aș spune gem (sau numai marmeladă), pentru că, după câte știu eu, dulceața se face cu sirop bine legat și cu fructe întregi...
la 03.09.2020, 17:15
Rodimur,la textura e bine legata de o tai cu cutitul ,specific marmeladei (ce nu e specific gemului),insa nu e trecuta prin sita pana devine piure ca sa fie marmelada dupa carte. E un fel de gem-marmelada mai degraba.
Multumesc de atentie.
yahoo06.gif
la 03.09.2020, 17:42
Te cred, Ksenya și am încredere că este ceva foarte bun, chiar mă tentează. Mă refeream doar la denumirea cât mai exactă cu putință...
la 03.09.2020, 17:48

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking