Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
3 Dec 2018 | 3209 vizualizari

 Este o mancare a copilariei mele. Este o mancare de provenienta ungureasca, posibil ca nu stiu denumirea corecta, eu asa am retinut-o. O facea maica -bunica din partea tatalui. In casuta din satul salajan maica intindea o patura fara ou, o lasa mai groasa. Rupea din ea bucati ce le lasa sa se scalde in oala ce clocotea pe ploaptar [ plita ]. Apoi amesteca aceste laste scurse de apa cu cartofi rantaliti [ cu ceapa ] . Cativa castraveti murati intregeau festinul. In ziua de astazi asa ziselor vremuri moderne prepar aceasta mancare cu paste fainoase din grau dur.

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 04.12.2018, 00:12
la 04.12.2018, 01:59
la 04.12.2018, 08:05
la 04.12.2018, 08:43
la 04.12.2018, 08:52
Bune!
la 04.12.2018, 10:12
Uite ca nu am incercat combinatia asta.
Cred ca a fost foarte buna
la 04.12.2018, 10:35
.
la 04.12.2018, 18:03
Gabriela
la 04.12.2018, 18:04
Dia , daca o faci cu paste de casa sau artizanale este si mai grozava
la 07.12.2018, 10:20
la 07.12.2018, 11:10
Interesanta!
la 07.12.2018, 17:22
la 08.12.2018, 11:42
frumoase amintiri
la 10.12.2018, 16:05
Gabytza , parca si mancarea este mai buna cu ele
la 10.12.2018, 16:05
Claudia

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking