Ingrediente
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 200 gr fasole verde lata(congelata)
- 300 gr varza
- 1 cartof nou
- sare
- piper negru macinat
- boia dulce/iute
- cimbru
- oregano
- marar verde
- 1 foaie de dafin
- 200 gr rosii pasate
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Curatam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul.
Acoperim cu un capac si lasam sa se inmoaie usor, la foc mic. Adaugam fasolea verde, apoi varza pe care am presarat putina sare si am frecat-o putin pentru a se inmuia.
Dupa ce varza s-a inmuiat usor acoperim cu apa, punem cimbru, foaia da dafin si adaugam cartofii.
Fierbem 10 minute la foc mic adaugam rosiile, sare, piper, oregano, boiaua si dam la cuptor pana scade si se inmoaie legumele.
Inainte de a o scoate din cuptor presaram mararul verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume (varianta de primavara)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|