Ghiveci Ratatouille traditional
Postat de ctlina in Mancaruri de post 25 Sep 2016 | 5207 vizualizari
Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei.
Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii.
Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii.
Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.
Aveti aici metoda traditionala : legumele se fierb separat.
Aceasta metoda pastreaza mai bine gustul și aroma fiecărui ingredient . Dar ... este mai lunga si cu mai multa grasime - punem ulei de masline de fiecare dată cand prajim o leguma.
Dar rezultatul este exceptional, legumele raman intregi si sunt gatite in ritmul lor propriu . A doua metodă - legumele se fierb impreuna- este mai economica atat in timp cat si-n ulei de măsline dar se pierde in aroma si consistența ....
Am facut si a 2a metoda cand am facut o cantitate mare si pus in borcane pentru iarna- vezi aici .
Inapoi la reteta
|