Ghiveci Ratatouille traditional

Postat de ctlina in Mancaruri de post
25 Sep 2016 | 5193 vizualizari
Ghiveci Ratatouille traditional

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei. Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii.  Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii.  Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună. Aveti aici metoda traditionala :  legumele se fierb separat. Aceasta metoda pastreaza mai bine gustul și aroma fiecărui ingredient . Dar ... este mai lunga si cu mai multa grasime - punem ulei de masline de fiecare dată cand prajim o leguma.  Dar rezultatul este exceptional, legumele raman intregi si sunt gatite in ritmul lor propriu . A doua metodă - legumele se fierb impreuna- este mai economica atat in timp cat si-n ulei de măsline dar se pierde in aroma si consistența .... Am facut si a 2a metoda cand am facut o cantitate mare si pus in borcane pentru iarna- vezi aici.  

Ingrediente

  • 7 roșii
  • 2 vinete
  • 2 cepe mici (1 mare)
  • 2 ardei roșii
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 1 catel de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.

Se curata ardeii si se taie cubulete. 

Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare  tip de leguma în recipiente separate.

Gătitul lor se va face într-o anumită ordine, după cum veți vedea mai jos ...

Se încălzesc 2 linguri de ulei într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.

Se adaugă ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierb la foc mediu timp de 5 min. Cand ardeii devin moi puneti rosiile, frunza de dafin , paprika si lasati sa fiarba totul la foc mic timp de 20 de minute.

In acelasi timp puneti la-ncalzit intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de masline.

Puneti cuburile de vinete, presarati sare, piper si cimbru si gatiti-le timp de 15 minute. Scoateti-le pe o farfurie si rezervati.

Procedati la fel cu dovleceii.

Puneti apoi in sosul de rosii, vinetele si dovleceii gatiti.

Asezonati cu sare și piper. 

Fierbeti la foc mic acoperit  timp de 15-20 de minute. 

La sfarsit adaugam busuoic proaspat tocat. Se poate servi imediat. 

Ratatouille este o mancare consumata atat calda, cat si rece.

Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc

O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .

http://leblogdecata.blogspot.fr/2016/09/ratatouille-traditionnelle.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci Ratatouille traditional" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole, de post

Postat de merisor67

Iahnie de fasole, de post

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...

Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de katty

Orez cu urzici la cuptor

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2016, 20:31
la 25.09.2016, 20:33
Arata bineeee!
la 25.09.2016, 21:57
Perfect!
la 25.09.2016, 22:21
Super !!!
la 26.09.2016, 06:25
Bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking