Tocanita de hribi cu ceapa si marar

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
19 Iul 2018 | 8772 vizualizari
Tocanita de hribi cu ceapa si marar

Atât de gustoasă este această Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar, servită cu mămăliguță, că nu te saturi doar dintr-o porție.

Ingrediente

  • 2 kg hribi, curățați
  • 250-300 g ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar verde

Mod de preparare

Punem, într-un ceaun  wok, în cazul meu), uleiul la încins.

Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele.

Le călim în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă.

Adăugăm hribii bine spălați, scurși și tocați mărunt să se pătrundă bine și îi amestecăm bine cu ceapa călită.

Lăsăm hribii să se prepare la foc încet, amestecând din când în când, până când sunt bine pătrunși.

Îi asezonăm pe parcurs cu sare și piper și mai picurăm ulei, pentru că înghit multicel. Nu punem apă că stricăm gustul tocăniței.

Când uleiul se ridică la suprafață, atunci hribii sunt preparați.

Spre final, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și mărarul tocat mărunt.

Servim delicioasa Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar cu mămăliguță și nu ne mai trebuie altceva.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu ceapa si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de hribi cu smantana

Postat de oanapl

Tocanita de hribi cu smantana

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2018, 11:35
Ce bunătate...!
la 19.07.2018, 11:46
Servesc si eu!
la 19.07.2018, 11:47
Mereu mi-a plăcut! E foarte gustoasă!
la 19.07.2018, 12:04
buna buna
la 19.07.2018, 12:24

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking