Gnocchi de casa cu sos carbonara

Postat de BakeUpArtist in Retete Delikat
29 Iun 2018 | 3239 vizualizari
Gnocchi de casa cu sos carbonara

De multă vreme mi-am propus să fac paste de casă, pentru că sunt de părere că sunt mult mai gustoase și sănătoase. Am ales să fac gnocchi, pentru că sunt mai apetisante, după părerea mea, găluște moi cu cartofi și ierburi italene, un deliciu!

Ingrediente

PENTRU GNOCCHI:

  • 5 cartofi medii
  • 200 g făină + pentru pudrat blatul
  • 1 linguriță condiment Delikat ierburi italiene
  • un praf de sare

PENTRU SOS CARBONARA

  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 gălbenuș de ou
  • un praf de condiment Delikat ierburi italiene
  • sare
  • 5-6 felii de bacon
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • un praf de nucșoară

Mod de preparare

Am început cu prepararea pastelor; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene Delikat și puțină sare. Nu a mai fost necesar să adaug altceva, acest condiment este foarte aromat, fiind mai mult decât suficient.

Am lăsat piureul să se răcească puțin, apoi am început să adaug făina, treptat, încorporând bine cu spatula după fiecare tranșă. Când aluatul a devenit mai ferm, l-am mutat pe baltul de lucru pudrat cu făină, și am frământat până am încorporat toată făina.

Am format din aluat fire lungi și le-am tăiat de 2 centimetri lungime. Apoi i-am rulat pe furculiță și i-am lăsat la uscat 15 minute, timp în care am pus apa la fiert. Am fiert gnocchi până s-au ridicat la suprafață.

 Pentru sos, am călit usturoiul în puțin unt, apoi am adăugat bacon și am asezonat cu Delikat ierburi italiene și puțină sare. După 2-3 minute am adăugat și gnocchi și am lăsat pe foc încă 3-4 minute.

Între timp, separat, am combinat smântâna pentru gătit cu gălbenușul de ou și nucșoara, și am omogenizat. Apoi am turnat încet pentru gnocchi, am amestecat și am închis focul.

 Puteți decora cu puțin busuioc verde sau pătrunjel, ce aveți prin frigider, și cu ierburi italiene Delikat. Veți simți că ați vizitat Italia! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa cu sos carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sos de rosii picant

Postat de sufletista

Paste cu sos de rosii picant

Fasolea verde o rupem bucati si o fierbem in apa cu sare, o scurgem bine de apa. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Le scurgem de apa si le trecem pe...

Citeste continuarea

Supa de conopida si baby morcovi

Postat de Valclaudia

Supa de conopida si baby morcovi

Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa verde se taie rondele, ardeiul si telina se taie cubulete, apoi se pun la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 10:38
la 06.07.2018, 12:06
Frumoasa prezentare
la 06.07.2018, 21:46
Toate rețelele prezentate în concurs sunt minunate, dar asta e preferata mea!
la 07.07.2018, 20:05
Arata minunat!
la 08.07.2018, 07:55
Va multumesc

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking