Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
25 Apr 2016 | 2511 vizualizari
Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola

Ingrediente

  • Pentru pesto:
  • 70 grame rucola
  • 55 grame miez de nuca
  • 40 grame Parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 125 ml ulei de masline extra virgin
  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi, curatati si taiati cuburi
  • 1/2 dovleac mic (250 grame)
  • 300 grame faina
  • 40 grame parmezan ras
  • 30 grame unt nesarat
  • Pentru servit:
  • rucola
  • Parmezan

Mod de preparare

Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.

Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute. 

Se coace dovleacul 40-60 de minute, in cuptorul incalzit la 220 de grade, pana este moale. 

Se indeparteaza semintele si coaja si se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca cu cartofii, faina, parmezanul, sare si piper, folosind o unealta pentru piure, pana se obtine un aluat lipicios, omogen.

Se divide aluatul in 4, iar fiecare bucata se ruleaza sub forma de sfoara cu diametrul de 1 cm, pe o suprafata presarata cu faina.

Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.

 

Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.

 

Într-o tigaie, se încălzeste untul și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adauga gnocchi in tigaie si se scutura pana cand toate bucatile sunt acoperite de unt. 

Se servesc cu pesto de rucola, frunze de rucola si parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata cu Quinoa, dovleac copt si pesto de rucola

Postat de Satisfyyourcravings

Salata cu Quinoa, dovleac copt si pesto de rucola

Se amesteca uleiul cu sare si sucul de lamaie.  Se aseaza restul ingredientelor intr-un bol si se stropesc cu dressingul obtinut anterior.

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2016, 16:29
Adauga comentariu...
la 25.04.2016, 16:31
la 25.04.2016, 16:31
la 25.04.2016, 16:36
Woooow! Ce reteta faina!
la 25.04.2016, 17:02
Interesantă rețetă!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking