Gogonele murate

Postat de mimmi in Muraturi
27 Aug 2010 | 60378 vizualizari

Inapoi la reteta

Comentarii (6)

la 27.08.2010, 19:19
Sunt tare bune iarna!
la 29.08.2010, 03:15
ce imi plac mie gogonelele5furcu
la 31.08.2010, 22:56
sunt foarte buna iarna intr-adevar
la 11.11.2010, 22:07
Salutare am si eu din pacate urmatoarea problema:
Am pus gogonele(verzi) in saramura la murat. Am fiert apa cu sare si am turnat in borcane.
Reteta folosita:
-borcane de 3 L
-1 lingura de sare grunjoasa cu iod la 1 litru apa.
-hrean
-piper
-1 ardei (iute)
-foi de dafin
-ceapa
-usturoi
-marar
-cimbru

Gogonelele, care nu plutesc in borcane, au stat inchise cu capac la "cald" (camera neincalzita) 4 saptamani (lipsa camara).
Din pacate desi au ramas tari si miros f. bine, la toate borcanele gogonelele au facut sub coaja niste puncte albe
dupa 1-2 saptamani de cand le-am pus. Punctele albe se pot taia cu cutitul si totul e ok (nu sunt superficial pe exterior, nu se duce la spalare).
Compozitia acestor "puncte albe" este un lichid alb. Sa fie mucegai? In rest gogonica are gust f. bun.
Care insa sa fie explicatia pt. a nu pati in viitor la fel? Sarea cu iod? Mararul verde?
Multumesc.
la 03.10.2011, 12:10
e posibil sa fie sarea cu iod,eu nu pun nuciodata sare iodata la muraturi,in general.Exista pe piata sare neiodata,la pungi de 3 kg,randul viitor poate pui cu sare neiodata,succes !!!
la 31.08.2013, 08:05

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking