Gogonele murate

Postat de mimmi in Muraturi
27 Aug 2010 | 60346 vizualizari
Gogonele murate

Ingrediente

  • 1 kg gogonele
  • sare mare 1 lingura
  • apa 550 ml
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 3-4 frunze de visin
  • marar
  • 1 hrean
  • 2 frunze de dafin
  • frunze de telina
  • 1 ardei iute
  • cimbru

Mod de preparare

se pun frunze de telina,cimbru,1 frunza de dafin,2 frunze de visin,marar,2-3 bucati de hrean curatat.
Se pun gogonele si ardeiul iute.
Pe deasupra se pun frunze de visin,1 frunza de dafin si hrean.
Se pune apa la fiert cu boabe de mustar si de piper cu 1 lingura de sare,cand a fiert se pune peste gogonele si se lasa cam 20 de minute pana intra apa in ele,dupa care se toarna si restul de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de gogonele murate si porc

Postat de MotanLaOale

Mancare de gogonele murate si porc

Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat. Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute....

Citeste continuarea

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Postat de Ina

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Spalam aripile si le portionam (ale mele au fost destul de mari ) . Le  clocotim 2 minute pentru a indeparta sangele .  Tocam ceapa, morcovul si ardeiul si le calim in 2-3 linguri cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2010, 19:19
Sunt tare bune iarna!
la 29.08.2010, 03:15
ce imi plac mie gogonelele5furcu
la 31.08.2010, 22:56
sunt foarte buna iarna intr-adevar
la 11.11.2010, 22:07
Salutare am si eu din pacate urmatoarea problema:
Am pus gogonele(verzi) in saramura la murat. Am fiert apa cu sare si am turnat in borcane.
Reteta folosita:
-borcane de 3 L
-1 lingura de sare grunjoasa cu iod la 1 litru apa.
-hrean
-piper
-1 ardei (iute)
-foi de dafin
-ceapa
-usturoi
-marar
-cimbru

Gogonelele, care nu plutesc in borcane, au stat inchise cu capac la "cald" (camera neincalzita) 4 saptamani (lipsa camara).
Din pacate desi au ramas tari si miros f. bine, la toate borcanele gogonelele au facut sub coaja niste puncte albe
dupa 1-2 saptamani de cand le-am pus. Punctele albe se pot taia cu cutitul si totul e ok (nu sunt superficial pe exterior, nu se duce la spalare).
Compozitia acestor "puncte albe" este un lichid alb. Sa fie mucegai? In rest gogonica are gust f. bun.
Care insa sa fie explicatia pt. a nu pati in viitor la fel? Sarea cu iod? Mararul verde?
Multumesc.
la 03.10.2011, 12:10
e posibil sa fie sarea cu iod,eu nu pun nuciodata sare iodata la muraturi,in general.Exista pe piata sare neiodata,la pungi de 3 kg,randul viitor poate pui cu sare neiodata,succes !!!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking