Ingrediente
- 3 kg gogonele (lunguiete si rosii)
- 1 telina
- 2 morcovi
- 1 mar
- 2 ardei iuti
- 1 capatana usturoi
- marar uscat
- cimbru
- sare pentru muraturi
- apa
Mod de preparare
Se aleg gogonelele cele mai sanatoase dar nu prea verzi, ci din alea mai rosii, proaspat recoltate, neatinse de bruma, nepatate, nelovite, fara crapaturi. Se spala bine gogonele.
Intr-un borcan de sticla sau un recipient de plastic, punem telina curatata si feliata, morcov rondele si cativa catei usturoi dar in coaja si putin zdrobiti, frunze de telina, marar uscat si cimbru. Asezam pana la jumatatea borcanului gogonele, adaugam si 1 mar crestat putin, printre punem si un ardei iute despicat in doua, la mijlocul borcanului procedam ca la inceput apoi pana sus terminam gogonelele. Deasupra frunze telina, marar uscat, cimbru. Peste gogonele se toarna apa rece cu sare (1 lingura sare la 1 l de apa).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|