Muratura de gogonele cu ceapa

Postat de mitinita in Muraturi
25 Oct 2014 | 14845 vizualizari
Muratura de gogonele cu ceapa

Cand am vazut hasca postata de Roxana (http://www.bucataras.ro/retete/hasca-65694.html), m-am si dus in piata sa-mi iau toate alea pentru muratura.Este foarte buna si deja am mai pus de o portie. Cu ocazia asta am incercat si noul gadget, Salad Chef Smart, o jucarie minunata, care taie brici si e versatila, se poate folosi la aperitive, salate, supe, dar si la deserturi.

Ingrediente

  • 2 kg de gogonele
  • 2 kg de ceapa rosie si alba
  • 2 kg de castraveti
  • 100 g sare grunjoasa
  • 500 ml otet 9 grade
  • 500 ml apa
  • hrean si crengute de cimbru

Mod de preparare

Spalam gogonelele. Ceapa o curatam de coaja si taiem capetele castravetilor. Spalam ceapa si castravetii.

Montam pe Salad Chef Smart feliatorul, punem legumele pe dispozitivul de protectie si taiem legumele rondele.

Punem toate legumele intr-un bol si amestecam impreuna cu sarea. Lasam peste noapte.

A doua zi stoarcem legumele de zeama lasata. Amestecam otetul cu apa si punem sare dupa gust.

Pe fundul fiecarui borcan asezam o bucata de hrean si cateva crengute de cimbru. Umplem borcanele cu muratura si turnam deasupra otetul.

Se inchid bine borcanele si se pastreaza la loc racoros.

Salad Chef Smart se poate comanda de pe www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura de gogonele cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muratura asortata

Postat de mirela0911

Muratura asortata

Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2014, 22:52
la 25.10.2014, 22:59
Roxana, multumesc pentru reteta Acum am mai pus cu sfecla si morcovi
la 25.10.2014, 23:07
la 25.10.2014, 23:08
Nu am auzit de hasca dar de csalamade sau muraturi asortate da ) Ma gandesc ca are zeci de denumiri si oricum e o bunatate
la 25.10.2014, 23:14
Timi, nici eu nu auzisem de hasca, dar mi-a placut cum arata la Roxana. Si e si tare buna la gust, dar cu maruntelele astea, sigur trebuie sa le desfac in curand

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking