Muratura asortata

Postat de mirela0911 in Conserve
14 Oct 2018 | 6952 vizualizari
Muratura asortata

"Vinovata" este Adinuta San pentru aceasta muratura. De cand am vazut la ea muratura asortata, mi-am propus sa fac si eu, mai ales ca aveam gogonele care asteptau sa fie facute. Pe langa gogonele, am mai pus ce am avut prin camara, iesind la sfarsit un total de 7,5 kg legume, insa au predominat gogonele la mine. Noua ne plac muraturile sa fie dulci acrisoare, asa ca eu am adaugat si zahar. Au iesit super bune. Mersi Adina pentru reteta. :-* 

Ingrediente

  • gogonele
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 kg castraveti
  • 1 kg gogosari
  • 2-3 buc ardei gras verde
  • 2-3 buc hrean
  • 750 ml otet de 9 grade
  • 750 g zahar
  • 7 lg cu varf cu sare grunjoasa

Mod de preparare

Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se spala bine si se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja. Gogosarii si ardeii se spala, se curata de cotor si seminte apoi se taie in fasii potrivite (sau dupa preferinta fiecaruia).

Intr-un lighean mare se pun toate legumele si se amesteca. Separat se pune otetul, zaharul si sarea. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul si sarea. Se toarna peste legume, se amesteca bine si se lasa acoperit vasul peste noapte, amestecand din cand in cand. 

Se curata hreanul si se taie in fasii potrivite. Se sterilizeaza borcanele, se umplu cu legumele, se introduc in borcane cate o fasie doua de hrean, se toarna zeama peste ele si se capacesc borcanele. Se depoziteaza la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura asortata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Postat de lia

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat...

Citeste continuarea

Rosii uscate, in ulei de masline

Postat de Ina

Rosii uscate, in ulei de masline

Rosiile se spala bine si se taie pe lung, in jumatati. Am ales rosii prunisoare pentru ca sunt carnoase si nu foarte zemoase. Captusim tavile de aragaz cu folie de aluminiu si aranjam pe folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2018, 19:50
la 14.10.2018, 19:52
la 14.10.2018, 20:19
Bune muraturi ai tu aici!
la 14.10.2018, 20:40
bune bune
la 14.10.2018, 21:16
Eu vreau si la desert

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking