Ingrediente
- gogonele
- 1 kg ceapa alba
- 1 kg castraveti
- 1 kg gogosari
- 2-3 buc ardei gras verde
- 2-3 buc hrean
- 750 ml otet de 9 grade
- 750 g zahar
- 7 lg cu varf cu sare grunjoasa
Mod de preparare
Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se spala bine si se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja. Gogosarii si ardeii se spala, se curata de cotor si seminte apoi se taie in fasii potrivite (sau dupa preferinta fiecaruia).
Intr-un lighean mare se pun toate legumele si se amesteca. Separat se pune otetul, zaharul si sarea. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul si sarea. Se toarna peste legume, se amesteca bine si se lasa acoperit vasul peste noapte, amestecand din cand in cand.
Se curata hreanul si se taie in fasii potrivite. Se sterilizeaza borcanele, se umplu cu legumele, se introduc in borcane cate o fasie doua de hrean, se toarna zeama peste ele si se capacesc borcanele. Se depoziteaza la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura asortata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|