Ingrediente
- 5 kg gogosar;
- 125 g sare grunjoasa;
- 500 g zahar;
- 5 foi de dafin;
- o lingurita de piper negru boabe;
- o lingura de boabe de mustar;
- 500 ml otet de Topoloveni.
Mod de preparare
Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori din cand in cand.
A doua zi, gogosarii se scurg de zeama si se aseaza in borcane de 800 g, apasand bine pe ei.
In zeama ramasa se adauga otetul, se amesteca si se toarna in borcane peste gogosar. Se pun capacele la borcane, apoi acestea se aseaza intr-o cratita in care a fost pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul gurii borcanelor si se pun la foc, tinandu-le circa 30-40 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva sau se pot inveli in paturi (se tin 1-2 zile), dupa care se pot depozita.
Gogosarii se pot servi dupa doua saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|