Gogoșari întregi murați

Postat de CulinaryRainbow in Muraturi
27 Sep 2015 | 10406 vizualizari
Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva preparate pentru ”la iarnă”. Gogoșarii murați sunt printre preferații mei, însă, cred că cei mai gustoși sunt cei conservați întregi. Semințele și cotorul acestora le dă un gust aparte.

Ingrediente

  • 3 kg gogoșari
  • ardei iuți ( opțional )
  • 1 l oțet concentrație minimă 9%
  • 2 l apă
  • două linguri cu miere
  • zahăr după gust ( aproximativ 500 g )
  • 60 g sare grunjoasă neiodată
  • 3 foi de dafin
  • amestec de condimente pentru murături ( semințe de muștar, ienibahar, coriandru, piper, etc. )
  • câteva tije dintr-o rădăcină de hrean

Mod de preparare

   Am pus la fiert apa și oțetul într-o oală. Când a început să dea în clocot am redus focul, am adăugat condimentele, sarea, mierea și zahărul. Am amestecat până când zahărul s-a topit, apoi am dat oala de-o parte.

   Am pregătit borcane de 720 ml pe care le-am spălat foarte bine și le-am sterilizat. De asemenea am pregătit o altă oală cu apă clocotită în care am opărit gogoșarii.

 Am spălat gogoșarii sub jet de apă rece. Pentru că i-am cules după ploaie și erau ușor murdari cu pământu i-am curățat cu o perie de dinți ( am ales această perie pentru că pătrunde foarte ușor în cutele gogoșarului ) pentru a fi sigură că nu rămân impurități sub marginile cotorului.

   Am tăiat codița cotorului pentru a economisi spațiu în borcane și am crestat în 4 gogoșarii pentru a verifica dacă sunt curați și nu au paraziți. Dacă sunt stricați în interior și-i puneți astfel la murat nu doar că nu-i veți putea consuma, dar veți pierde întreg conținutul din borcan pentru că acesta se va altera.

   Am opărit gogoșarii crestați apoi i-am scos într-un vas încăpător pentru a se răci ușor.

   I-am așezat în borcane împreună cu ardeiul iute și tijele de hrean ( mie mi-au intrat câte 3 gogoșari într-un borcan, însă dacă aveți borcane mai mari le puteți folosi cu încredere; eu nu am avut. :) ) Am adăugat amestecul fierbinte în borcane cât să acopere gogoșarii. 

   Am înfiletat bine capacul și am ”înfofolit” borcanele cu prosoape de bucătărie. Următoarea zi le-am depozitat în cămară la loc întunecos. 

   Se pot consuma după aproximativ două, trei săptămâni. 

   După aceeași rețetă am pus și ardeii iuți, doar că în cazul acestora, am lăsat apa cu oțet și condimente să se răcească complet. Stau foarte bine și rămân tari, crocanți.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari întregi murați" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de boeuf cu carne de cocos

Postat de mihaelar63

Salata de boeuf cu carne de cocos

Se pune mazarea la fiert 10-minute si se scurge de apa .Se lasa la racit . Oulae fierte se curata si se racesc . Taiati marunt cubulete , carnea aleasa de pe oase ,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2015, 15:14
la 27.09.2015, 15:15
cei mai buni!
la 27.09.2015, 15:18
foarte buni!
la 27.09.2015, 15:23
Așa e! Sunt cei mai cei.
la 27.09.2015, 15:50
Deliciosi

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking