Gogosari si conopida la otet pentru iarna

Postat de ioana_malia in Muraturi
20 Oct 2012 | 11424 vizualizari
Gogosari si conopida la otet pentru iarna

Ingrediente

  • 11 kg gogosari
  • 3 L otet
  • 2 kg zahar
  • foi de dafin
  • piper negru boabe
  • boabe mustar
  • 1 legatura hrean curatat
  • 2 morcovi maricei taiati rondele

Mod de preparare

Curatam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata).

Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O lasam pe foc  sa dea in clolot si apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, o turnam peste gogosarii din lighean si lasam 24 de ore. 

A doua zi luam borcanele (4250g) le spalam , le bagam la cuptor la uscat si adaugam 3 frunze de dafin, piper boabe, boabe de mustar, morcov, hrean in fiecare borcan . Aranjam cu grija gogosarii si turnam zeama din lighean in borcane.

Cu zeama ramasa  eu am pus si cateva borcane cu conopida. La conopida am adaugat rondele de ceapa, morcov, usturoi, dafin , piper si boabe de mustar . 


Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida la otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosari umpluti cu varza

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza

Spălăm gogoșarii și cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare. Îndepărtăm cu grijă cotoarele, răzuim...

Citeste continuarea

Salata de legume pentru iarna

Postat de gicuta69

Salata de legume pentru iarna

Conopida o desfacem buchetele mici , o lasam jumatate de ora in apa rece apoi o punem intr-o strecuratoare la scurs. Spalam si curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii taiem fideluta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2012, 14:49
la 20.10.2012, 15:05
bun bun
la 20.10.2012, 15:56
Harnicuto, ce multe ai facut!
la 20.10.2012, 16:39
la 20.10.2012, 19:06
Numai bunatati de muraturi

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking