Gogoșele din cartofi si smântână

Postat de iri_love in Mancare copii
25 Sep 2015 | 7565 vizualizari
Gogoșele din cartofi si smântână

Rețeta am găsit într-o ,,carte de bucate,, mai veche , pe care o are soacra mea și se numea ,, bulete de cartofi,, și care era recomandată pentru copii de peste 2 ani (fetița mea chear le-a mâncat cu placere împreună cu roșii coapte din grădină de la noi). Eu le-am spus gogoșele, pentru ca ele chear se umflă ca gogoșile când le bagi aluatul în ulei incins.

Ingrediente

  • 3-4 cartofi ;
  • 4 linguri de smântână;
  • 2-3 ouă;
  • mărar;
  • 2-3 linguri de făină (doar dacă este nevoie);
  • sare și ulei.

Mod de preparare

Cartofii curățați de coaja, se fierb în apă cu un pic de sare.

După fierbere se scurg de apă, se zdrobesc și se lasă  la răcit. 

Separat se bat ouăle,  peste care se adaugă smântâna si se amestecă bine.

Compoziția obținută se adaugă peste cartofi,  adăugându-se mărar  și sare după gust.

 Se amestecă până la omogenizare si la nevoie se adaugă făină,  cât să iasă o compoziție care se poate lua cu lingura. 

Se pune uleiul la incens (eu folosesc un ceaunel mai mic de tuci), adăugându-se cu lingura din compoziției. 

Gogoșele se vor lasă la fund la început,  după care se vor ridica la suprafață la fel ca si gogosile dulci pufoase care le face fiecare. 

Se prăjesc pe ambele părți,  după care se scot pe o farfurie peste care am așezat un șervețel de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. 

Se pot servi atât calde cât și reci,  cu salate diverse sau chiar cu salata de sfeclă  cu hrean care este preferata mea. POFTĂ BUNĂ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșele din cartofi si smântână" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu unt si cas

Postat de mirela0911

Briose cu unt si cas

Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Tort Minnie Mouse

Postat de gospodariu

Tort Minnie Mouse

Pregatirea blaturilor:  Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.  Se adauga uleiul si esenta, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2015, 15:01
bune
la 25.09.2015, 15:04
la 25.09.2015, 15:15
la 25.09.2015, 15:21
la 25.09.2015, 15:30
bune gogoselele!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking