Gogosi cu ciocolata

Postat de angyb in Prajituri
18 Sep 2012 | 5989 vizualizari
Gogosi cu ciocolata

Ingrediente

  • 1 ou
  • 40g unt
  • 20g drojdie
  • 180 ml lapte caldut
  • 30 ml apa calduta
  • un varf de sare
  • 400 g faina
  • ulei pt.prajit
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri frisca

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus. Framantam dupa care adaugam oul , untul,apa calduta si restul de lapte pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald aproximativ o ora.

Punem pe masa de lucru faina si intindem o foie potrivit de groasa din care decupam cercuri mari iar cu ajutorul unui paharel  decupam mijlocul.Le lasam sa mai creasca aproximativ 30 de minute.

Le prajim in ulei incins pe o parte si pe alta ,le scoatem pe un prosop de hartie pentru a elimina surprusul de ulei.

Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de abur si ungem gogosile usor racite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor

Postat de licurici_lra

Desert gogosi la cuptor

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2012, 09:27
O ce delicioase...cine oare le-ar putea refuza???
la 18.09.2012, 09:28
Sigur sunt bune şi recomandate dimineaţa la fel ca la prânz, seara, acasă şi în concediu, nu?
la 18.09.2012, 09:29
bune!!
la 18.09.2012, 09:30
iau una ptr drum
la 18.09.2012, 09:37
ruxi multumesc
padre ,miti luati cate doriti
meri multumesc

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking