Gogosi cu lingura

Postat de caroline in Dulciuri
23 Feb 2016 | 11248 vizualizari
Gogosi cu lingura

Se fac rapid ... in jumatate de ora sunt si facute si mancate ... asa parfumate ,pufoase ... cum sa le rezisti ?

Ingrediente

  • 300 gr faina tip '00'
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri cu ulei
  • un varf de sare
  • zahar pudra ( optional)
  • ulei ( pentru prajit)

Mod de preparare

Intr-un bol mixam bine cu ajutorul unui tel cele 6 linguri cu zahar impreuna cu ouale intregi,zaharul vanilat si un varf de sare .

Adaugam apoi laptele si cele patru linguri cu ulei, amestecam bine in continuare . 

In cele din urma adaugam putin cate putin faina si praful de copt si amestecam bine pana obtinem un aluat mai moale si lipicios . 

Punem mult ulei intr-o tigaie si cand uleiul este bine incins , turnam din compozitia de gogosi cate putin cu ajutorul unei linguri . 

Lasam gogosile sa se rumeneasca pe ambele parti si apoi le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Cat sunt calde le presaram cu zahar pudra ( optional) .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2016, 17:59
la 23.02.2016, 18:01
Cred că-s tare bune!
la 23.02.2016, 18:02
Daniela
la 23.02.2016, 18:02
Doua si calde , nu te refuz
la 23.02.2016, 18:02
Rita ... pentru ceva rapid ... au fost super

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking