Gogosi de post cu scortisoara la cuptor

Postat de timea in Mancaruri de post
31 Mar 2016 | 4520 vizualizari
Gogosi de post cu scortisoara la cuptor

Varianta mai sanatoasa a gogosilor prajiti e cea la cuptor si pentru ca multa lume cauta si varianta de post am adaptat reteta in asa fel incat sa multumesc pe toata lumea. Iar eu nu am treaba daca mananc un produs de post sau nu atata timp cat imi place.

Ingrediente

  • 150 gr faina neagra
  • 150 gr faina alba
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa (daca folositi doar faina alba e suficient 130-150 ml apa)
  • 2 linguri ulei
  • Presaram deasupra gogosilor un amestec facut din:
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita rasa scortisoara

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1.5- 2 ore.

Intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si cu un pahar decupam forme rotunde.

Deasupra fiecarei forme decupate presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Asezam gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam la dospit inca 45 de minute.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 175  de grade timp de aprox 12-15 minute sau pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem gogosile din cuptor si le servim dupa ce s-au racit putin alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu scortisoara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciuperci pleurotus facute tocanita

Postat de panacris

Ciuperci pleurotus facute tocanita

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul...

Citeste continuarea

Mancare delicioasa de urzici cu mamaliguta, reteta video

Postat de Bucataras

Mancare delicioasa de urzici cu mamaliguta, reteta video

Urzicile proaspete trebuie scuturate bine, spalate in mai multe ape, apoi oparite cu apa fierbinte. Toata operatiunea se face cu manusi, ca sa nu te intepi :) Eu am deja urzicile trecute prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 23:02
la 31.03.2016, 23:08
Cori
la 31.03.2016, 23:10
bune bune
la 31.03.2016, 23:17
Motan
la 31.03.2016, 23:19
Imi plac mult... grozav ca le faci la cuptor

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking