Gogosi din aluat oparit

Postat de miha in Dulciuri
18 Mar 2010 | 11760 vizualizari
Gogosi din aluat oparit

Ingrediente

  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina

Mod de preparare

Apa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului.

Se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de vanilie si ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Se cate o lingurita din aluat si se pune in uleiul foarte bine incins. Se prajesc la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se pudreaza cu zahar.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi din aluat oparit

Postat de bitza

Gogosi din aluat oparit

apa,sarea si uleiul  se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana  se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2010, 19:13
astea sunt un fel de gogosi grecesti...., eu am mancat gogosile cu miere si scortisoara deasupra.....delicioase.
la 18.03.2010, 20:29
din ce cresc asa mult, numai de la oua?
la 18.03.2010, 21:30
ce bine arata, vreau sa le incerc si eu...
la 18.03.2010, 22:12
sunt bune dar absorb foarte mult ulei ca am facut si eu...si sunt mai bune reci
la 18.03.2010, 22:18
Nu mi s-a parut a fi mai uleiose decat gogosile clasice, dar clar au alta consistenta. Crocante la exterior si usor umede la interior. Mie nu-mi prea plac gogosile, de nici un fel, dar copiilor le-au placut.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking