Gogosi la cuptor

Postat de deyutzky in Dulciuri
24 Ian 2017 | 41668 vizualizari
Gogosi la cuptor

Ca la bucatarasi acasa! De mult, aveam in plan sa incerc reteta de gogosi la cuptor, iar acum le-a venit randul. Tare bune sunt pufoseniile astea, dar si mai sanatoase decat cele prajite in ulei.  Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache. 

Ingrediente

  • Pentru cca. 30 gogosi:
  • aprox. 500-550 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 225 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • In plus:
  • 100 g unt topit pentru uns gogosile la final
  • zahar

Mod de preparare

Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute pana cand se umfla. 

Adaugam restul de zahar si de lapte, oul, esentele si untul moale taiat cubulete. Framantam putin, apoi adaugam sarea. Framantam bine aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Daca este lipicios, mai adaugati putina faina. 

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam aluatul sa creasca intr-un loc cald, aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului. Foaia de aluat nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea groasa, sa aiba aprox. 5-7 mm grosime.

Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, decupam aluatul, iar interiorul cercurilor il vom decupa cu un capac de sticla. 

Punem gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca la loc cald 15-20 de minute. 

Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca. 15-17 minute, pana cand se rumenesc deasupra. Eu le-am lasat 10 minute pe treapta din mijloc a cuptorului, apoi inca 5-7 minute pe treapta de sus. 

Le scoatem din cuptor si le lasam putin la racit, cam 3-5 minute, apoi cat inca sunt calde, le ungem cu unt topit. La final le dam prin zahar, doar pe o singura parte. 

Va doresc Pofta Buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi la cuptor

Postat de licurici_lra

Desert gogosi la cuptor

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...

Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2017, 21:29
Intr-o buna zi am sa le incerc si eu, ca tare imi plac gogosile!
la 24.01.2017, 21:31
Si mie imi plac mult la cuptor
la 24.01.2017, 21:33
Arata minunat!
la 24.01.2017, 21:33
Ce frumoase sunt!
la 24.01.2017, 21:43

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking