Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki

Postat de ladydi in Dulciuri
3 Feb 2017 | 2962 vizualizari
Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki

Ca la bucatarasi acasa. Pana am apucat eu sa fac gogosi, ati facut voi toate felurile de gogosi si toate umpluturile la care ma gandisem :P.  Asa ca a trebuit sa gasesc ceva care nu s-a mai facut. Inevitabil trebuia sa aiba si seminte  ;)) Cum v-am mai spus, sunt incepatoare in ale gogositului  :“> , asta este a doua oara cand fac gogosi, asa ca nu mi-au iesit prea bine din punct de vedere al aspectului (posibil sa fi gresit eu pe undeva), dar gustul este delicios.  Reteta de aluat am gasit-o pe site-ul “stickyfingers”   Cred ca merita incercate si gogosile mele. :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 60 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie granule
  • 330 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 50 g zahar
  • 45 g unt
  • 1 ou
  • 180 ml lapte
  • 2 linguri unt topit pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 2 kiwi
  • 1 kaki
  • 2-3 linguri seminte de dovleac

Mod de preparare

Intr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam amestecul de drojdie, untul topit, laptele si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia trebuie sa fie moale si lipicioasa. Acoperim cu folie si lasam la dospit la cald, intr-un loc ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1,5 - 2 ore). Pregatim umplutura: dupa ce curatam kiwi si kaki, le blenduim pana se face un piure si adaugam semintele de dovleac maruntite. Dupa ce dospeste aluatul, infainam bine blatul de lucru si rasturnam aluatul pe blat. Cu un cutit infainat foarte bine, taiem bucati de aluat in care punem umplutura, adunam capetele si formam o bila. Punem bila de aluat cu partea adunata in jos, in tava. Acoperim cu folie si lasam la dospit 30 de minute. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem gogosile cu untul topit si le dam la cuptor pentru circa 12 minute. Dupa ce se racoresc pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu nuca si smantana - nr. 300

Postat de rhapsody

Prajitura cu nuca si smantana - nr. 300

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma cu prafulde sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand spuma...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Postat de katty

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2017, 09:40
Văleuuuuu,da ce de bunătăți ai pus!
la 03.02.2017, 09:53
la 03.02.2017, 09:54
Bune!
la 03.02.2017, 11:33
Bune rau
la 03.02.2017, 18:11
Bune!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking