Ingrediente
Pentru aluat:
- 140 ml de lapte caldut
- 14-15g de drojdie uscata
- 475 g de faina de calitate plus extra pentru blatul de lucru
- ½ lingurita de nucsoara
- 1 lingurita de scortisoara
- 90 g zahar pudra
- 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
- 90 g de unt 82% grasime, nesarat, la temperatura camerei
- 2 oua
- coaja rasa de la o portocala
- ulei pentru uns aluatul dar si pentru prajit
- 1 praf de sare
Pentru glazura:
- mai multe tipuri de ciocolata
- fulgi de cocos
- fulgi de ciocolata
- bombonele decorative
- dulceata sau bezele
Mod de preparare
ASUL 1: dizolvarea drojdiei
Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle.
PASUL 2: amesteca ingredientele uscate
Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si nucsoara. Amesteca totul bine.
PASUL 3: amesteca ingredientele uscate cu cele umede
Pune drojdia dizolvata in lapte deasupra si adauga si cele 2 oua impreuna cu coaja de portocala. Apuca-te de framantat, iar la jumatatea procesului incorporeaza si untul.
PASUL 4: framantarea
Cand aluatul s-a mai inchegat, scoate-l din bol si pune-l pe masa de lucru, pudrata in prealabil cu faina. Framanta cca 10-15 minute.
Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/h0r5_wf39l0
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pentru pofticiosi cu glazura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|