Gogosi pufoase la cuptor

Postat de CameliaComan in Dulciuri
13 Noi 2015 | 4604 vizualizari
Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 80 g zahar
  • 220 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 7 g drojdie deshidratata
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt+scortisoara+zahar,ciocolata sau gem (pentru tavalit)

Mod de preparare

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt moale. Framnatam aluatul iar dupa ce se omogenizeaza, adaugam untul ramas si sarea. Framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipseste de maini. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 90 de minute. Dupa ce a crescut aluatul, rasturnam compoztia pe masa de lucru pe care am presarat faina. Intindem cu sucitor iar apoi cu o forma rotunda ( eu am foloit o cana) decupam gogosile, si cu un dop decupam centrul gogosilor. Punem gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam la dospit aproximativ 40 de minute. (lasam un spatiu de 3-4 cm intre ele). Preincalzim cuptorul si le lasam la 200 grade C aproximativ 13 minute. Scoatem gogosile din cuptor si le lasam 3 minute sa se odihneasca iar apoi le ungem cu unt topit usor caldut si apoi le tavalim prin zaharul amestecat cu scortisoara. Eu le-am umplut cu nutella. Puteti sa le umpleti daca doriti cu ce crema doriti sau puteti sa le serviti ca atare. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de gatiticuspor

Gogosi pufoase la cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...

Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de deyutzky

Gogosi la cuptor

Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2015, 19:12
Gogooosi .... pentru mine trei gogosi!!!!! hai patru Super bine arata!!!!
la 13.11.2015, 19:23
Chiar arata foarte bine!
la 13.11.2015, 19:24
si eu am in plan sa fac gogosi la cuptor! ti-au iesit perfecte!
la 13.11.2015, 19:28
la 13.11.2015, 19:38
Ce faine sunt!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking