Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos

Postat de epurasha2bb in Dulciuri
6 Mar 2011 | 11179 vizualizari
Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos

niste pufosenii aromate care-ti inunda gura de placere! de departe cele mai bune gogosi ce am mancat vreodata!

Ingrediente

pt.gogosi
  • 500 g faina alba cernuta
  • 1 plic drojdie praf
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline cu aroma de trufe albe -sau simplu
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 linguri iaurt simplu
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
pt.crema de vanilie:
  • 6 linguri de zahar
  • 1 mar
  • 300 ml apa
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
pt.decor: zahar pudra
  •  
  •  

Mod de preparare

Se face cald in bucatarie, se pregateste masa de lucru si ingredientele.

Se pune in mijlocul fainii o maia formata din: oul batut si iaurtul amestecat cu crema de lapte cu extract de nuca de cocos si cu drojdia inmuiata in laptele caldut cu zahar.Se picura si uleiul si se presara putina faina deasupra si se lasa asa vreo 10 minute la cald apoi se incepe framantarea din mijloc catre margini si se mai adauga lapte caldut dupa nevoie .

Cand e gata bila de aluat se mai unge cu ulei pe deasupra si se lasa la cald acoperit cu un servet curat de panza.Dupa vreo ora se intinde aluatul cu grija mai mult cu mana la inceput apoi si cu facaletul dar usor sa nu il turtim de tot si sa iasa bulele de aer din el.

Se intind 2 foi de aluat .Pe prima se pune din loc in loc umplutura cu o lingurita si apoi peste aceasta foaie se aseaza cu grija a doua foaie mai subtire.Peste umflaturile unde e umplutura se aseaza gura unui pahar mai lat si se decupeaza cercuri.Se lasa din nou la dospit inca aproape o ora pana ce aproape -si dubleaza volumul.Se prajesc in mult ulei incins si se servesc usor racite cu zahar pudra deasupra.

Pentru crema de vanilie cu aroma de mar si nuca de cocos am procedat asa: se curata un mar de seminte si cotor si se taie in sferturi.Se pune la fiert in apa cu 3 linguri de zahar pana se obtine un compot.Se scot bucatile de mar.Frecam continutul unui plic de budinca de vanilie cu 3 linguri de zahar si 5 linguri de lapte si-l lasam deoparte.Amestecam restul de lapte (pana la 200 ml ) cu zeama de compot si lasam pe foc sa dea un clocot.Acum adaugam amestecul nostru cu praf de budinca si zahar cu lapte si stingem focul.

Amestecam energic si adaugam si lingura de crema de lapte cu extract de cocos.lasam la rece acoperit cu o folie alimnetara pana in momentul folosirii.

Se mai pot umple si cu crema de ciocolata, sau pasta Speculoos cu scortisoara sau cu branza simpla moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300

Postat de Constelatialeu

Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300

Albusurile le batem bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, cate o lingura si apoi mixam foarte bine. Repetam procedura pana terminam zaharul. Apoi adaugam otetul si mixam 2 minute. La...

Citeste continuarea

Desert macarons cu crema de lamaie

Postat de momo121

Desert macarons cu crema de lamaie

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2011, 20:37
in imagine sunt asa: prima mai mica e o gogoiasa simpla, apoi urmeaza o gogoasa pe care am umplut-o cu branza si am rulat-o ca pe un cornulet , apoi vine o gogoasa cu pasta speculooos cxu scrotisoara si apoi cea cu crema de vanilie.Toate sunt delicioase dar cea mai cea e tot cea cu vanilie! parol!
la 06.03.2011, 20:37
fur si eu cateva,delicioase
la 06.03.2011, 20:38
multumesc! te servesc cu drag ca sunt fresh!
la 06.03.2011, 20:39
io o vreau pe aia lunguiata delicioase
la 06.03.2011, 20:45
Dia asa esti tu mai nazdravana sau iti place branza?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking