Gogoşi umplute, de post

Postat de DinDragostePentruGatit in Dulciuri
6 Mar 2015 | 6245 vizualizari
Gogoşi  umplute, de post

Ingrediente

  • 500 g făină tip 000;
  • 1 plic de drojdie uscată Dr. Oetker;
  • 350 mL apă minerală;
  • 40 mL ulei de floarea soarelui;
  • 100 g zahăr;
  • coaja de la o portocală şi o lămâie;
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • zahăr pudră vanilat - pentru decor;
  • 1/2 lgţ sare.
  • circa 800 mL ulei de floarea soarelui - pentru prăjit
  • Umplutura
  • ciocoloată neagră cu zmeură, topită / orice ciocolată neagră de post;
  • gem de dude negre - orice alt gem care vă place sau îl aveţi la îndemână;
  • peltea de gutui;

Mod de preparare

1. Se cerne făina şi se amestecă cu drojdia uscată;

2. Într-un bol încăpător, se pune făina cu drojdia, se adaugă zahărul, coaja rasă de la o portocală şi o lămâie, zahărul vanilat, sarea;

3. Se toarnă apa minerală (călduţă) şi se formează aluatul. 

Se frământă totul câteva minute până se omogenizează toate ingredientele foarte bine după care se adaugă uleiul, câte puţin. Rezultă un aluat uşor lipicios, se pune la dospit circa 1.5 ore. 

4. După ce a crescut considerabil aluatul, se mai frământă câteva minute, se întinde cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.

Se decupează cu un pahar iar gogoşile obţinute se lasă la crescut circa 30 minute, pe o suprafaţă unsă cu ulei sau tapetată cu făină;

5. Se prăjesc în baie de ulei, până devin arămii.

Se scot pe un prosop de hârtie. 

6. După ce s-au răcit, se umplu cu gem sau ciocolată topită.

Gemul e bine să fie fluid, umplerea să fie mai uşoară.

Dacă doriţi să le umpleţi cu un gem care conţine bucăţi mari de fructe, îl puteţi mixa cu blender-ul pentru a obţine consistenţa dorită, ușor fluidă.

Eu le-am umplut cu ajutorul unui posh de ornat, cu capăt subţire.

La final se decorează cu zahăr pudră vanilat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi umplute, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert gogosi de post umplute cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert gogosi de post umplute cu mere

Aluatul: Intr-un bol, cernem faina. Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta. Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia....

Citeste continuarea

Gogosi umplute cu pateu de linte

Postat de aliliana

Gogosi umplute cu pateu de linte

Lintea de pune la fiert cu sare. Dupa ce a fiert (nu mai mult de juma de ora), se pune intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa.  Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2015, 10:50
la 06.03.2015, 10:53
la 06.03.2015, 10:59
Eeeeee, bine ai revenit!
la 06.03.2015, 11:16
:-)) din an in an revin.
la 06.03.2015, 11:32
bune, bune

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking