Gomboti cu prune

Postat de mirela0911 in Prajituri
20 Sep 2015 | 5939 vizualizari
Gomboti cu prune

Aveam aceasta reteta pe lista de asteptare de multa vreme, de la Mena, cea cu gropite! :-* Mi-a suras ideea acestei retete pentru ca este fara cartofi, fara framantare sau mai stiu eu ce. Se fac repede si sunt foarte buni! Multumesc Mena pentru reteta!

Ingrediente

  • 600 g prune
  • 1 l apa
  • 3-4 lg zahar
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 7 cani apa
  • 1/2 lgt sare
  • 1 cana faina malai
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • pesmet
  • zahar
  • 4-5 lg ulei

Mod de preparare

Se spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua.

Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se pune scortisoara. Se pun prunele si se oparesc timp de 2 minute. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o oala incapatoare se pune la fiert cele 7 cani cu apa si sarea. Malaiul, faina alba si grisul se amesteca impreuna. Cand incepe sa fiarba apa se toarna usor si se amesteca repede cu un tel avand grija sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 minute, astfel incat sa capete o consistenta mai groasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca atat cat sa se poata lua din compozitie si modela cu mana.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se incalzeste usor. Se toarna pesmetul si zaharul, se amesteca bine lasand pe foc pana incepe sa isi schimbe putin culoarea pesmetul. Se stinge focul si se da deoparte.

Cu mainile umede se ia din compozitie, se aplatizeaza, se pune in mijloc pruna/jumatate de pruna si se formeaza o biluta, potrivit de mare.

Se pun in tigaia cu pesmet, se tavalesc sa se prinda peste tot pesmetul si se scot apoi intr-un bol. Daca preferati, se mai poate adauga putin zahar peste, inainte de a fi serviti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 13:01
Ce bine ar merge vreo doi acuma!
la 20.09.2015, 13:06
Tare bune sunt si bine ti-au iesit!
la 20.09.2015, 13:08
Cori sa stii ca da!
la 20.09.2015, 13:08
Mersi Stefania!
la 20.09.2015, 13:11
buni buni

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking