Gomboti cu prune si ciocolata amaruie

Postat de Valclaudia in Dulciuri
4 Oct 2015 | 5058 vizualizari
Gomboti cu prune si ciocolata amaruie

va propun o varianta de galuste cu prune putin diferita fata de cea clasica, prin faptul ca interiorul acestora contine pe langa pruna aromata si ciocolata amaruie... o combinatie care merita neaparat incercata... :)

Ingrediente

  • cartofi fierti in coaja, cca 800 gr.
  • 400 - 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 3 oua de casa
  • 75 ml ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 kg prune
  • 100 gr.ciocolata amaruie (Poiana am folosit eu)
  • 100 gr.pesmet amestecat cu 75 gr. biscuiti zdrobiti
  • zahar pentru a completa dupa gust la servire (optional)

Mod de preparare

Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat.

Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat carne.

Spalam prunele si le scoatem samburii, impartindu-le totodata in doua.

Cand cartofii s-au racit complet adaugam ouale, praful de sare, zaharul pudra,zaharul vanilat. Amestecam, apoi adaugam faina si uleiul de cocos framantam un aluat elastic.

Pe masa de lucru infainata formam din compozitie doua suluri pe care le vom imparti in bucatele de aluat  ( aproximativ de marimea unui ou).

Intindem fiecare bucatica de aluat cu sucitoarea, asezam in centrul acestora cate o jumatate de pruna si cate o jumatate de bucatica de ciocolata, apoi inchidem cu grija galustile, avand grija ca aluatul sa nu ramana din  greseala nesigilat pentru ca umplutura se va scurge in apa in timpul fierberii.

Punem intr-o cratita incapatoare apa la fiert cu un praf de sare.

Cand apa clocoteste reducem focul si asezam galustile in cratita.

Vom sti ca sunt fierte atunci cand galustile vor pluti la suprafata apei.

In tava cuptorului asezam biscuitii zdrobiti si pesmetul, preincalzim cuptorul (temperatura moderata) si dam tava pentru cateva minute la cuptor sa se incalzeasca amestecul.

Scoatem galutile cu spumiera din apa, le lasam doar cateva secunde la scurs pentru a nu se raci, apoi le transferam rapid in tava cu pesmet. Le tavalim sa se imbrace uniform in amestec de pesmet cu biscuiti, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute (150 grade).

Scoatem pe farfurie si servim cu adaos de zahar,eventual...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune si ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert inghetata frantuzeasca de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Desert inghetata frantuzeasca de vanilie

Laptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta...

Citeste continuarea

Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Postat de Corina33

Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450,  ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2015, 21:55
Vreau,vreau!
la 04.10.2015, 21:56
Ce de idei nastrusnice mai ai Claudito
la 04.10.2015, 22:05
mie imi spui,Mihaela?
la 04.10.2015, 22:07
Ma capacitezi . Am niste carne tocata din piept de pui si ma gandesc ce sa fac cu ea . Tu precis i-ai pune si seminte )
la 04.10.2015, 22:08
bune bune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking