Granita de pepene verde si menta
Postat de ctlina in Dulciuri 22 Sep 2016 | 2816 vizualizari
Ce savuroasa si racoritoare este aceasta reteta !
Îmi place mult harbuzul iar asociat cu menta devine foarte rafinat .
O data înghețat se va transforma in Granita.
Nu este nevoie să adaugati gheata, apa prezenta in pepenele verde este suficientă .
Originara din Italia, mai exact Sicilia, Granita este un desert simplu de preparat, usor, savuros si extraordinar de racoritor. Ingredientele principale sunt la indemana oricui: apa, zahar sau miere, siropuri,fructe si/sau diverse arome.
Desi este foarte asemanator cu sorbetul sau "gheata italiana"(italian ice), acest desert semi-inghetat se remarca prin faptul ca este conceput astfel incat cristalele sau fulgii de gheata sa fie destul de mari si sa ti se topeasca in gura (in timp ce sorbetul se face macinand fin gheata, pana ce devine cremoasa).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/granita-de-pepene-verde-si-menta.html
Inapoi la reteta
|