Granita de pepene verde si menta

Postat de ctlina in Dulciuri
22 Sep 2016 | 2810 vizualizari
Granita de pepene verde si  menta

Ce savuroasa si racoritoare este aceasta reteta ! Îmi place mult harbuzul iar asociat cu menta devine foarte rafinat . O data înghețat se va transforma in Granita. Nu este nevoie să adaugati gheata, apa prezenta in pepenele verde este suficientă . Originara din Italia, mai exact Sicilia, Granita este un desert simplu de preparat, usor, savuros si extraordinar de racoritor. Ingredientele principale sunt la indemana oricui: apa, zahar sau miere, siropuri,fructe si/sau diverse arome. Desi este foarte asemanator cu sorbetul sau "gheata italiana"(italian ice), acest desert semi-inghetat se remarca prin faptul ca este conceput astfel incat cristalele sau fulgii de gheata sa fie destul de mari si sa ti se topeasca in gura (in timp ce sorbetul se face macinand fin gheata, pana ce devine cremoasa). http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/granita-de-pepene-verde-si-menta.html                  

Ingrediente

  • 800 g pepene verde bine copt
  • 25 cl sirop de menta de casa
  • mentă proaspătă

Mod de preparare

Se prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici.

Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati.

Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece.

Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita  care sa permita inghetarea rapida. 

Se scoate tava dupa 30 de minute si se amesteca cu o furculita cristalele de gheata formate deasupra si se pune iar la congelator. 

Se repeta procesul o data la 30 minute timp de 3 ore.

Se poate lasa toata noaptea si a 2-a zi se zgaraie la suprafata cu o lingura/ furculita.

Se serveste decorata cu menta proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de pepene verde si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de post cu migdale

Postat de katty

Desert prajitura de post cu migdale

Amestecati intr-un castron, gemul de prune cu zaharul, apoi puneti pe rand, sifonul, uleiul si un praf de sare. Amestecati faina cu cacaua, coriandru, praf de copt si bicarbonat, apoi turnati...

Citeste continuarea

Chec bicolor cu fructe de padure

Postat de panacris

Chec bicolor cu fructe de padure

Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2016, 21:25
la 22.09.2016, 21:27
super
la 23.09.2016, 07:40
Interesant!
la 23.09.2016, 07:50
la 23.09.2016, 08:39
Yummy, ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking