Gratar cu risotto

Postat de ancutsa in Porc
4 Mar 2018 | 2428 vizualizari
Gratar cu risotto

Ieri i-am răsfăţat pe ai mei (pentru că sunt un pic răciţi şi am vrut să-i înveselesc) cu ceafă şi fleică de porc cu ciuperci rumenite pe grătar. Pentru garnitură am pregătit risotto, la care am folosit un vin rose delicat.

Ingrediente

  • Pentru grătar:
  • 4 felii ceafă de porc;
  • 2 felii de fleică;
  • Câteva ciuperci;
  • Sare după gust;
  • Pentru risotto:
  • 1 ceapă albă;
  • 1 morcov ras;
  • 1 castronel cu orez;
  • 200 g mazăre congelată;
  • 1 pahar vin (de preferinţă alb, eu am avut rose);
  • 600 ml supă de pui;
  • Sare după gust;
  • Un cub de unt;
  • Pătrunjel pentru decor.

Mod de preparare

 

Se pregătesc ceafa şi fleica de porc: se unge cu puţin ulei fiecare bucată şi se condimentează după gust. Se aşază pe grătarul electric, rumenindu-se bine pe fiecare parte.

Se spală şi se curăţă ciupercile, se rumenesc pe grătar şi se taie bucăţi mai mici.

Între timp se pregăteşte risotto: se taie mărunt ceapa şi se căleşte într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Când se face aurie, se adaugă orezul, se călesc împreună un pic, se sting cu vin şi se lasă un pic să fiarbă. Se adaugă supa fierbinte, mazărea, morcovul ras şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă până scade lichidul, iar legumele s-au pătruns. Când e aproape gata, se adaugă untul, se amestecă, se mai lasă să fiarbă un pic, ca toate aromele să se îmbine. Se dă de pe foc şi se decorează după plac. Eu am pus câteva fire de pătrunjel, pe care, după pozat, l-am tocat mărunt şi l-am mâncat cu risotto, i-a dat o aromă foarte bună.

 

Porţii: 4

Timp: aprox 1h 30min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/03/gratar-cu-risotto.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar cu risotto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la gratar cu risotto

Postat de privatelaura

Piept de pui la gratar cu risotto

Intai ne ocupam de pieptul de pui. Spalam pieptul si transam felii groase cam de 1 cm. Le crestam cu un cutit bine ascutit. Presaram ulei masline, sare cu condimente. Punem o folie de aluminiu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2018, 18:33
Mănânc rareori orez, deh, reminiscențe ale unor timpuri în care am mâncat prea mult „balast”, ceea ce nu înseamnă că nu apreciez un meniu ce are la bază orezul, cu atât mai mult cu cât tu, spre bucuria mea, ca cititor și gurmand, constat că ai folosit la pregătire untul. Fain!
la 04.03.2018, 18:45
Foarte bun!
la 04.03.2018, 18:51
La ora asta as servi ciupercile! Cu buna mancare i-ai rasfatat! Sanatate!
la 04.03.2018, 19:15
la 04.03.2018, 19:26

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking