Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porţi Grătar de pui
- 1 kg piept de pui, pulpe de pui
- sare, piper şi mult cimbru uscat
Salata mixtă
- 1 castravete de seră sau 4 castraveţi de grădină
- 2-3 roşii
- 1 ardei mare roşu
- 1 legătură ceapă verde
- 1 conservă mică de porumb
- morcov, ţelină răzuită mărunt(opţional)
- pătrunjel verde tocat mărunt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet sau 1/2 zeamă de lămâie
- sare, piper
Cartofi prăjiţi din cartofi roşii, ulei şi sare. Sos Satay
- 1 ceapă mică albă
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 lingură boia dulce
- 1/2 linguriţă mică chilli(opţional)
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri sos de soia
- 4 linguri unt de arahide crunchy(cu bucăţi de arahide)
- 250 ml lapte de cocos
- foarte puţină sare(untul de arahide şi sosul de sia sunt deja sărate)
- piper
- opţional 1-2 linguri sos de peşte
Mod de preparare
Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc.
Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare, piper şi cimbru mult. După pregătirea grătarului, lăsăm carnea să se odihnească.
Sosul Satay
Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul, le călim împreună cu uleiul de măsline şi foarte puţină sare.Adăugăm boia dulce, untul de arahide, zahărul brun, sosul de soia şi laptele de cocos.
Omogenizăm foarte bine totul şi lăsăm să dea în clocot doar 2 minute. Cine doreşte să adauge sos de peşte, acesta se pune la final.
Adăugăm bucăţile de grătar în sos şi lăsăm să stea în sos cel puţin 10-15 minute.
Pregătim salata mixtă şi cartofii prăjiţi.
Pentru salată tăiem toate legumele cubuleţe foarte mici. Adăugăm sare, piper, ulei şi oţet.
Servim meniul pe o foaie tortila.
Carne cu sos, în mijloc salată mixtă şi pe margine creveţi expandaţi.
Cartofii prăjiţi îi servim separat într-un bol.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de pui cu sos Satay" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|