Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute

Postat de amalia01 in Retete Delikat
18 Iun 2018 | 2261 vizualizari
Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute

De curând am primit o provocare de la Delik'at  - un pachet de condimente naturale pentru retete speciale.  M-am tot gandit ce as putea sa gasesc, ce combinatii inedite ar putea pune in valoare savoarea acestora.  Imi plac gusturile exotice si felul in care se impletesc pe cerul gurii.

Ingrediente

  • pentru grătar:
    • 500 g de pulpa de vitel
    • un praf de sare
    • 1 lgt ierburi si boia Delik'at
    • 1 lg ulei de masline
    • o bucată mică de slanina
    sos de ciocolata:
    • 50 g unt
    • 100 ml vin roșu dulce
    • 1 lgt oțet balsamic
    • 3 bucatele de ciocolată neagră
    • 1 ceapa alba mică
    • 1/2 lgt boia iute Delik'at
    • 5 boabe de piper negru boabe Delik'at
    garnitura:
    • cartofi albi
    • condimente pentru cartofi Delik'at

Mod de preparare

   Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece 15-20 de minute.

 

   Între timp incingi gratarul din fonta. L-am folosit deoarece asigura o preparare uniforma.

 

  Cureți cartofii, ii tai cubulețe, îi condimentezi, îi așezi în tavă pe hârtie de copt si îi dai la cuptor ( preîncălzit ) pentru 30 de minute.

 

  Când gratarul este încins, îl ungi cu slanina ( pentru ca să nu se lipească de el carnea) și așezi feliile de carne, pe care le prajesti 4 minute pe fiecare parte.

 

  In acest timp prepari sosul: cureți ceapa si o toci mărunt, apoi o calești puțin în unt; adaugi boiaua, piperul, vinul și otetul balsamic și lași să fiarbă la foc mic, până când se leagă; adaugi ciocolată și amesteci continuu până când se încorporează complet.

 

Servești totul imediat.

 

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele marinate cu tagliatele

Postat de Oana

Chiftele marinate cu tagliatele

Se amesteca carnea tocata de vita cu pesto, pesmet, parmezan, condimentele de chiftele Delikat, sare si piper dupa gust si ou. Se framanta bine carnea si se formeaza chiftelutele. Se topeste...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu pui si bacon

Postat de licurici_lra

Chec aperitiv cu pui si bacon

Bacon-ul se prajeste, intr-o tigaie fara ulei, iar pieptul de pui se toaca la masina. Ouale se amesteca cu condimentele pentru pui si amestecul de ierburi si marar. Compozitia de oua se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2018, 11:15
la 19.06.2018, 11:42
la 19.06.2018, 13:18
la 19.06.2018, 18:03
la 19.06.2018, 23:08
Ce combinatie interesanta!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking