Ingrediente
- pentru grătar:
- 500 g de pulpa de vitel
- un praf de sare
- 1 lgt ierburi si boia Delik'at
- 1 lg ulei de masline
- o bucată mică de slanina
sos de ciocolata:
- 50 g unt
- 100 ml vin roșu dulce
- 1 lgt oțet balsamic
- 3 bucatele de ciocolată neagră
- 1 ceapa alba mică
- 1/2 lgt boia iute Delik'at
- 5 boabe de piper negru boabe Delik'at
garnitura:
- cartofi albi
- condimente pentru cartofi Delik'at
Mod de preparare
Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece 15-20 de minute.
Între timp incingi gratarul din fonta. L-am folosit deoarece asigura o preparare uniforma.
Cureți cartofii, ii tai cubulețe, îi condimentezi, îi așezi în tavă pe hârtie de copt si îi dai la cuptor ( preîncălzit ) pentru 30 de minute.
Când gratarul este încins, îl ungi cu slanina ( pentru ca să nu se lipească de el carnea) și așezi feliile de carne, pe care le prajesti 4 minute pe fiecare parte.
In acest timp prepari sosul: cureți ceapa si o toci mărunt, apoi o calești puțin în unt; adaugi boiaua, piperul, vinul și otetul balsamic și lași să fiarbă la foc mic, până când se leagă; adaugi ciocolată și amesteci continuu până când se încorporează complet.
Servești totul imediat.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|