Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Postat de ctlina in Mancaruri cu carne 27 Apr 2017 | 3048 vizualizari
Un plat specific din Africa de Sud.
Bobotie – reprezinta carne tocata si condimentata (cu ghimbir, curry, curcuma...), acoperita cu oua batute, si gatita la cuptor, la foc mic. Carnea este amestecata cu stafide, caise uscate si migdale feliate.
Reteta provine probabil de la coloniile olandeze din Batavia.
Numele ei este derivat din indoneziană Bobotok.
Rețeta a fost importată în Africa de Sud încă din secolul al XVII-lea și a fost adoptata imediat.
Bobotie a fost făcut mai întâi cu carne de oaie sau de porc, astăzi se face cu carne de vită sau de miel. Rețeta a fost purtata de către coloniștii din Africa de Sud in toata Africa (Kenya, Botswana, Zimbabwe și Zambia).
Este un plat de obicei servit cu orez basmati.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/gratin-de-carne-dulce-sarat-bobotie.html
Inapoi la reteta
|