Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
27 Apr 2017 | 3048 vizualizari

Un plat specific din Africa de Sud. Bobotie – reprezinta carne tocata si condimentata (cu ghimbir, curry, curcuma...), acoperita cu oua batute, si gatita la cuptor, la foc mic. Carnea este amestecata cu stafide, caise uscate si migdale feliate. Reteta provine probabil de la coloniile olandeze din Batavia.  Numele ei este derivat din indoneziană Bobotok.  Rețeta a fost importată în Africa de Sud încă din secolul al XVII-lea și a fost adoptata imediat.  Bobotie a fost făcut mai întâi cu carne de oaie sau de porc, astăzi se face cu carne de vită sau de miel. Rețeta a fost purtata de către coloniștii din Africa de Sud in toata Africa (Kenya, Botswana, Zimbabwe și Zambia). Este un plat de obicei servit cu orez basmati.     http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/gratin-de-carne-dulce-sarat-bobotie.html

Inapoi la reteta

Comentarii (8)

la 27.04.2017, 21:07
bun
la 27.04.2017, 21:15
la 27.04.2017, 21:17
Interesant preparat!
la 27.04.2017, 21:35
la 28.04.2017, 18:14
la 30.04.2017, 10:34
la 30.04.2017, 11:02
Bun!
la 02.05.2017, 14:01

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking