Ingrediente
- 300 g de carne de vita tocata
- 300 g de carne de porc tocata
- 50 g de miez de paine alba
- 20 cl de lapte
- 1 ceapa mare
- 1 catel de usturoi
- 1 mana de caise uscate taiate bucatele
- 1 mana de stafide
- 20 g de migdale feliate
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
Condimente:
- 1/2 lingurita de pudra de coriandru
- 1/2 lingurita de pudra de chimion
- 1/2 lingurita de pudra de mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
- 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
- 1/2 lingurita de pudra de curry
- 1/2 lingurita de pudra de curcuma
- sare
- piper
- patrunjel tocat
Mod de preparare
Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul.
In bolul robotului (sau cu mana), amestecati bine carnea tocata cu condimentele, patrunjelul tocat si painea bine scursa. Pastrati deoparte laptele.
Puneti amestecul obtinut la prajit, in tigaie, adaugati stafidele si caisele uscate si migdalele feliate.
Lasati pe foc totul bine, timp de 10 minute, pana cand carnea este bine colorata si apa s-a evaporat.
Verificati de sare si piper si puneti intr-un vas de gratin uns (al meu era de 30x20 cm) si tasati bine.
Bateti ouale intr-un castron, adaugati laptele pastrat, sare si piper.
Turnati-le peste carne si dati la cuptorul incalzit, la 180°C, timp de 40 minute.
Serviti cald sau rece.
Este delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|