Gratin de cartofi Dauphinois

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
17 Ian 2016 | 2918 vizualizari

Va propun o garnitura eleganta pentru o friptura, mancarica cu carne in sos......o budinca de cartofi gratinata care se topeste in gura. Gratin Dauphinois este o reteta clasica a bucatariei franceze. Reteta originala este inca disputata intre marii bucatari francezi. Cu sau fara branza, cu sau fara usturoi, cu sau fara cimbru. Este foarte importanta alegerea cartofilor – sa fie nu foarte tari. Eu am facut o varianta ROZ. Varietati de cartofi colorate: St. Galler - cartoful mov sau violet este un soi foarte productiv, puternic pigmentat recomandat in prevenirea si combaterea cancerului, protejeaza celulele sanatoase, apara organismul de radicalii liberi, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, mentin sanatatea inimii, previn imbatranirea. Cherie - cartoful roz, la fel de productiv ca St. Galler, si pigmentat in roz. Sunt doua soiuri foarte rare de cartofi care provin din Peru, cu beneficii pentru sanatate.

Inapoi la reteta

Comentarii (9)

la 17.01.2016, 18:56
Ce bun
la 17.01.2016, 19:11
bun
la 17.01.2016, 19:15
Cred ca-i tare bun
la 17.01.2016, 19:30
la 17.01.2016, 19:45
la 17.01.2016, 21:03
la 17.01.2016, 21:26
la 18.01.2016, 08:52
la 18.01.2016, 10:25
Cam bun!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking