Ingrediente
- 800 g cartofi
- 2 catei de usturoi
- lapte 1/2 litru
- 25 cl de smantana
- sare, piper,
- 150 gr cascaval ras
- 2 oua (ține o lingura de smantana pentru oua la final)
- nucsoara
Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala si se taie în felii subțiri.
Nu spalați feliile de cartofi odată tăiate.
Curatati usturoiul si taiati cateii in doua in lungime.
Freacati bine vasul de copt cu cateii de usturoi.
Ungeti vasul de copt cu unt și puneti apoi usturoiul tocat fin.
Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă 1-2 linguri de smântână, un pic de nucsoara și o lingură de brânză rasă.
Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti smantana, nucsoara si cascavalul.
Repetați din nou pana se umple vasul.
Varsati deasupra laptele cald.
Coaceți în cuptorul cald (180 ° - 200 °) timp de 40 de minute.
Scoateți din cuptor.
Se bat ouale cu o lingura de smantana si un pic sare.
Se toarna peste cartofi.
Adaugati cascavalul ras si se coace inca 15 minute.
Poftă Bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi Dauphinois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|