Gris cu lapte si cacao

Postat de raisha in Mancare copii
24 Ian 2015 | 9388 vizualizari
Gris cu lapte si cacao

Ingrediente

  • - 1 l lapte
  • - 100 g gris
  • - 5 linguri zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 50 g unt
  • - 1 lg esenta vanilie
  • - 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc sa fiarba. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se dizolva. Cand ajunge in punctul cand fierbe se da focul la mic si se adauga in ploaie grisul, amesecand continuu. Se lasa pe foc in jur de 15 minute si in tot acest timp se amesteca. Acesta se va ingrosa. Dupa acest timp se ia de pe foc si se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza. Se adauga si esenta de vanilie.

Intr-un vas de yena se adauga jumatate din compozitie. Cealalta jumatate se amesteca cu praful de cacao. Se toarna si aceasta peste compozitia alba.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Postat de merisor67

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2015, 11:14
la 18.03.2015, 21:35

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking