Ingrediente
- 4 cani de lapte
- 4 linguri de zahar
- 1 baton de vanilie
- 1 lgt coaja de lamaie
- 2 lgt coaja de portocale
- esenta de vanilie
- 1 cana de gris
- unt cat o nuca
- un praf de sare
- 3-4 lg zahar pt glazura
Mod de preparare
Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga si grisul e fiert, nu mai mult pentru ca dupa racire se intareste.Ardeti 3 lg de zahar. Cand s-a topit fara sa se inegreasca mult turnati cateva linguri de apa si lasati sa fiarba pana se face un sirop.
Turnati-l peste gris si dati-l la rece.Sfat: nu faceti grisul prea dulce pentru ca siropul va veni deasupra. Puneti cate o lingura doua in gris, amestecati si gustati daca mai trebuie pus.Cel mai bine orezul si grisul cu lapte se potriveste de zahar dupa ce dati o lingurita la rece, cand e cald vi se pare foarte dulce.Laptele si grisul se masoara cu aceeasi cana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|