Ingrediente
- 8 oua
- 510 g faina
- 510 g zahar
- 100 ml apa
- 2 prafuri copt
- un varf de sare
- 600 g capsuni
- 1 ciocolata alba
- 1 lingurita smantana
Mod de preparare
In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt.
Scoatem bolul mixerului si adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam pt a incorpora capsunile in compozitie !
Batem bine si compozitia o rasturan in tava pentru guguluf unsa cu ulei si se da la cuptor preincalzit pt circa 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a fi siguri ca s-a copt.
Scoatem guguluful de la cuptor si il lasam sa se raceasca in propia tava si si apoi il rasturanam pe platoul dorit.
Topim ciocolata la bain marin si cu ajutorul posului facem un frumos model pe suprafata gugulufului, asezam cateva capsuni pt ornament si se poate servi cu drag !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu capsuni si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|