Ingrediente
- 3 oua
- 150 gr ciocolata
- 2 linguri zahar (50-60gr)
- 50 gr unt
- 50 ml lapte
- 50 gr nuca
- 1 praf de copt
- 6-7 linguri faina (120gr)
Mod de preparare
Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ciocolata amestecand continuu . Adaugam faina si praful de copt si omogenizam.
Faina se poate amesteca in prealabil cu praful de copt , dar nu este obligatoriu . Turnam compozitia intr-o forma de chec sau guguluf ,presaram deasupra bucati de nuci si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute . In functie de marimea tavii se poate ca timpul de coacere sa fie mai mic. Incercati cu scobitoarea pentru siguranta . Forma mea de guguluf are diametru de 18 cm .
Daca vedeti ca se prinde prea tare deasupra puneti o folie de aluminiu peste si lasati pana este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|