Ingrediente
- 100 gr ciocolata neagra
- 4 oua
- 1/2 cana zahar
- 1 cana faina
- 4 linguri lapte
- 2 linguri ulei
- 1 praf de copt
- praf de sare
- 100 gr visine fara sambure
Mod de preparare
Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi.
Galbenusurile le batem usor cu o furculita, impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugate cate una o data.
Albusurile le batem spuma tare, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Trebuie sa fie batute foarte bine.
Adaugam galbensurile si ciocolata topita.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia de oua.
Turnam amestecul in forma de copt, iar deasupra presaram visinele.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii .
Dupa ce se raceste, se poate glazura cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|