Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze

Postat de Meea in Dulciuri
26 Noi 2016 | 3791 vizualizari
Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze

Astazi am de impartasit cu voi 3 lucruri:
         1. De cand tot astept sa imi folosesc si eu forma de copt pentru guguluf!!! Si da, este numele acestui chec este foooarte amuzant, stiu haha:))! Am facut un guguluf cu crema de mascarpone si coacaze pentru acest weekend,dar a rezistat doar de vineri dupa masa pana vineri seara:(. Ar fi de inteles daca eram muulti multi in familie, dar suntem doar 4 haha:)).  Acest lucru denota caat de bun a fost!! 
          2. Ati observat si suportul de tort??? Daca NU, va explic eu ce este cu el. L-am facut chiar eu, la un atelier de sculptura. A durat ceva pana sa il pot finaliza, dar iata-l stand mandru in fata voastra! Am sa ii fac o prezentare cum se cuvine cat de curand, dar trebuie sa ii schimb culoarea pana la "lansarea" lui oficiala haha:)).
          3. Ne  apropiem cu pasi repezi de luna decembrie si pregatesc inca o surpriza delicioasa pentru voi! In 1 va fi ziua mamei mele si o voi rasfata cu ceva dulce asa cum se cuvine! Pana Atunci insa, va las o delicioasa reteta de guguluf si ne vedem in 1! Pupici!

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 110 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • colorant alimentar mov (sau rosu + albastru)
  • Ingrediente crema:
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 100 ml frisca batuta
  • coacaze

Mod de preparare

          Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si galbenusurile.

          Separat, amestecam faina si praful de copt si punem amestecul peste oua.  Adaugam si colorantul alimentar (in functie de cat de pronuntata doriti sa fie culoarea). Forma de copt pentru guguluf o ungem cu putin ulei, apoi turnam blatul inauntru. Lasam blatul la cuptor 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit ,apoi il scoatem usor din tava pe un fund de lemn sau pe o farfurie.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, pe baie de aburi, pana cand zaharul aproape s-a topit.  Lasam amestecul de galbenusuri sa se raceasca apoi adaugam branza mascarpone si mixam pana cand obtinem un amestec omogen. In continuare, taiem blatul in doua. Pe marginea din exterior si pe marginea din interior al primului blat, cu ajutorul posului, punem crema sub forma de stelute (sau orice alt model va place. Puteti sa ungeti pur si simplu blatul cu crema), lasand un mic sant intre straturi. In acel sant urmeaza sa punem coacazele (vezi poza de mai jos). Punem deasupra si al doilea blat, il ornam cu crema si coacaze si lasam guguluful la rece 2-3 ore. Il servim cu voie buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Postat de privatelaura

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...

Citeste continuarea

Bezea cu aroma de pepene

Postat de rhapsody

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul. 4....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2016, 19:00
Ce bine arată!
la 26.11.2016, 19:42
Foarte frumos! Si suportul.
la 26.11.2016, 19:53
frumos
la 26.11.2016, 20:13
multumesc
la 26.11.2016, 21:13

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking