Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 50 ml lapte
- 110 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- colorant alimentar mov (sau rosu + albastru)
- Ingrediente crema:
- 100 g zahar
- 2 galbenusuri
- 250 g mascarpone
- esenta de vanilie
- 100 ml frisca batuta
- coacaze
Mod de preparare
Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si galbenusurile.
Separat, amestecam faina si praful de copt si punem amestecul peste oua. Adaugam si colorantul alimentar (in functie de cat de pronuntata doriti sa fie culoarea). Forma de copt pentru guguluf o ungem cu putin ulei, apoi turnam blatul inauntru. Lasam blatul la cuptor 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit ,apoi il scoatem usor din tava pe un fund de lemn sau pe o farfurie.
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, pe baie de aburi, pana cand zaharul aproape s-a topit. Lasam amestecul de galbenusuri sa se raceasca apoi adaugam branza mascarpone si mixam pana cand obtinem un amestec omogen. In continuare, taiem blatul in doua. Pe marginea din exterior si pe marginea din interior al primului blat, cu ajutorul posului, punem crema sub forma de stelute (sau orice alt model va place. Puteti sa ungeti pur si simplu blatul cu crema), lasand un mic sant intre straturi. In acel sant urmeaza sa punem coacazele (vezi poza de mai jos). Punem deasupra si al doilea blat, il ornam cu crema si coacaze si lasam guguluful la rece 2-3 ore. Il servim cu voie buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|