Guguluf imperial cu stafide si rahat

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Ian 2016 | 7385 vizualizari

Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga : "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială" Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud. Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”. (sursa Wikipedia)

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 06.01.2016, 20:33
Mmm, vreau si eu!
la 06.01.2016, 21:28
Ce bun trebuie sa fie!
la 07.01.2016, 07:08
Delicios trebuie sa fie, ca tare fain mai arata !
la 07.01.2016, 09:39
la 09.01.2016, 14:27
Super!
la 22.02.2016, 00:05
Am făcut acest guguluf și este minunat. O textura deosebită. Am folosit Goldessa de la Lidl, sper ca așa ceva trebuia să fie crema de brânză. Am avut mare succes, mulțumesc pt reteta

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking