Guguluf imperial cu stafide si rahat

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Ian 2016 | 7354 vizualizari
Guguluf imperial cu stafide si rahat

Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga : "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială" Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud. Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”. (sursa Wikipedia)

Ingrediente

  • 170g unt moale
  • 200 g crema de brânză
  • 4 oua
  • coaja rasa de portocala
  • 100 g zahăr pudră (140 g în rețeta imperiala)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 280 g făină
  • 40 g stafide
  • 40 g rahat (migdale feliate în rețeta imperiala)
  • 30 g chips-uri de ciocolata (opțional)

Mod de preparare

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou.

Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza.

Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul.

Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos.

Adaugati la urma ciocolata si amestecati.

Se toarnă aluatul într-o forma de guguluf unsa și fainata.

Se coace 45 la 50 minute (la-nceput la 180 ° C și apoi ultimele 20 minute la 150 ° C).

Se demuleaza si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf imperial cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata

Postat de rhapsody

Cheesecake cu ciocolata

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si  mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine. 2. Cerne...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si nuca

Postat de rocsi_1612

Placinta cu mere si nuca

Aluatul: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se divolva. Intr-un ibric turnam laptele, untul, trasferam totul pe foc pana laptele devine caldut si untul este topit. Intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2016, 11:39
La favorite!!
la 06.01.2016, 11:40
Deosebit de bun si aromat!!! Felicitari pentru poze si reteta!
la 06.01.2016, 11:42
multumesc gicuta si mikisor
la 06.01.2016, 11:42
Ce aromat e!!! La favorite cu el!
la 06.01.2016, 11:53
Mmmm,ce-mi place!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking