Pariziene cu nutella

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
14 Iul 2013 | 4112 vizualizari
Pariziene cu nutella

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns
  • nutella
  • alune de padure tocate

Mod de preparare

Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si sarea. Am framantat cca 15 minute, pana ce aluatul a devenit elastic. L-am lasat la crescut cca 40-50 minute, intr-un castron acoperit cu folie alimentara si cu un prosop.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe masa infainata, iar aluatul l-am impartit in 12 bilute egale. Fiecare bila am intins-o cu sucitorul, dandu-i  o forma ovala. Jumatate am crestat-o cu cutitul, iar pe cealalta jumatate am pus 1 lingura de nutella si ½ lingurita alune. Am indoit partea cu umplutura, presand mariginile ptr a nu iesi la copt, apoi am rulat. Am procedat la fel cu toate bilele. Rulourile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am uns fiecare rulou cu ou batut cu putin lapte si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Au iesit delicioase!!!!  Si ptr ca s-au intamplat si incidente, nutella a iesit la cateva, data viitoare le voi sigila mai bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene

Postat de Nadyne

Pariziene

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul,...

Citeste continuarea

Pariziene cu nutella

Postat de JustLoveCookin

Pariziene cu nutella

Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.  Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2013, 17:22
Vaaaaaaiiii, ce bune sunt! Le-am facut de nu stiu cate ori!
la 14.07.2013, 17:24
la 14.07.2013, 17:31
O sa le incerc si eu, ca tare frumos arata!
la 14.07.2013, 17:41
tare faine mai sunt
la 14.07.2013, 17:46
ce bine arata si ce bune sunt vreau si eu

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking