Ingrediente
- 500 g faina
- 260 ml lapte
- 4 linguri zahar
- ½ lingurita sare
- 25 g drojdie proaspata
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns
- nutella
- alune de padure tocate
Mod de preparare
Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si sarea. Am framantat cca 15 minute, pana ce aluatul a devenit elastic. L-am lasat la crescut cca 40-50 minute, intr-un castron acoperit cu folie alimentara si cu un prosop.
Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe masa infainata, iar aluatul l-am impartit in 12 bilute egale. Fiecare bila am intins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala. Jumatate am crestat-o cu cutitul, iar pe cealalta jumatate am pus 1 lingura de nutella si ½ lingurita alune. Am indoit partea cu umplutura, presand mariginile ptr a nu iesi la copt, apoi am rulat. Am procedat la fel cu toate bilele. Rulourile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am uns fiecare rulou cu ou batut cu putin lapte si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Au iesit delicioase!!!! Si ptr ca s-au intamplat si incidente, nutella a iesit la cateva, data viitoare le voi sigila mai bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|