Sfenj (gogosi marocane)

Postat de comanligia in Dulciuri
7 Noi 2014 | 6551 vizualizari
Sfenj (gogosi marocane)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 460 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • zahar pudra,gem sau nutella

Mod de preparare

Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul.

Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia.

Peste se adauga restul de apa si se amesteca bine cu mixerul cca 5 min pana devine o compozitie elastica.

Se acopera cu film alimentar sau cu un prosop curat si se tine intr-un loc cald pana creste compozitia cca 2ore.

Dupa ce si-a dublat volumul se amesteca din nou pentru a scoate aerul din compozitie,apoi se umezesc mainile intr-un vas cu apa,se iau bule din compozitie,se formeaza in fiecare bula cu mana cate o gaura si se pun in cratita la prajit in uleiul incins.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc si se scot cu o paleta pe un servetel abosbant.

Se servesc cu gem,zahar pudra sau nutella :).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfenj (gogosi marocane)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Postat de GeorgianaGrigorescu

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam 100 g zahar mixand in continuare pana ouale isi dubleaza volumul. Peste ouale mixate adaugam...

Citeste continuarea

Chec "Tatin" cu caise

Postat de ctlina

Chec "Tatin" cu caise

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2014, 18:55
la 07.11.2014, 19:07
Bune rau!
la 07.11.2014, 19:22
la 07.11.2014, 19:29
la 07.11.2014, 19:57

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking